Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat luni, intr-o informare pe postul de radio al gruparii, atacul armat dintr-un club de noapte gay din orasul Orlando (statul american Florida), comis de un "soldat al califatului" si soldat cu 50 de morti, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Allah i-a permis fratelui Omar Mateen, unul dintre soldatii califatului in America, sa comita o ghazwa (termen islamic pentru a desemna un atac - n.red.) in timpul careia a reusit sa ajunga intr-un club de noapte al sodomitilor din orasul Orlando (...) si sa ucida si sa raneasca peste 100 dintre ei", se arata in textul difuzat de postul Al-Bayan.

Duminica, agentia de presa Amaq a grupului ultradical a anuntat ca masacrul a fost comis de "un combatant al Statului Islamic".

Omar Seddique Mateen, in varsta de 29 de ani, nascut in New York, a fost interogat in mai multe randuri de politia federala americana inainte de atac, insa nu a iesit nimic la iveala privind legaturile sale cu organizatia terorista, a declarat duminica un reprezentant al FBI.

Un atac armat a fost comis in noaptea de sambata spre duminica intr-un club de noapte gay din orasul american Orlando, soldat cu 50 de morti si 53 de raniti, potrivit unui bilant oficial.

Autorul masacrului a fost identificat ca fiind Omar Mateen, un cetatean american de origine afgana, care a fost ucis in schimbul de focuri cu trupele speciale.