Oamenii din Germania nu l-ar vrea pe cunoscutul fotbalist Jerome Boateng, nascut in Berlin dintr-un tata ghanez, drept vecin a spus vicepresedintele partidului anti-imigratie Alternative for Germany (AfG), Alexander Gauland, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Oamenii il considera bun ca jucator de fotbal, dar nu-l vor pe Boateng ca vecin”, a spus Gauland pentru editia de duminica a ziarului.

Reuters mentioneaza ca nu a reusit sa obtina pana acum vreo reactie la declaratie dela AfG sau de la federatia Germana de Fotbal.

Presedintele formatiunii, Frauke Petry, intr-o reactie ce va fi publicata in Bild luni a spus: „Domnul Gauland nu-si poate aminti daca a facut aceste declaratii”.

„As vrea sa ii cer scuze domnului Boateng oricum pentru impresia care s-a creat”, a adaugat acesta.

Ministrul de interne Thomas de Maiziere a spus pentru Bild ca orice german ar trebui sa fie bucuros sa-l aiba pe Boateng drept coechipier, conational sau vecin.

Aparatorul lui Bayern Munchen, Boateng, este membru de baza al nationalei Germaniei si probabil ca va fi in primul 11 la campionatul european de luna viitoare.