Statul Kentucky (estul SUA) va renumara voturile alegerilor primare prezidentiale democrate de pe 17 mai, castigate la limita de Hillary Clinton in detrimentul rivalului sau Bernie Sanders, care a cerut aceasta noua numarare a voturilor, relateaza Agerpres.

Bernie SandersFoto: Agerpres/AP

"Cer un control si o renumarare completa la fiecare dintre masinile de vot si a voturilor prin procura in toate circumscriptiile din cele 120 de comitate" unde au avut loc consultari democrate, a cerut Sanders intr-o scrisoare catre secretarul de stat din Kentucky Alison Lundergan Grimes datata marti.

Dna Grimes, care o sustine pe Hillary Clinton, a postat pe contul ei de Twitter cererea lui Sanders si a declarat ca voturile vor fi renumarate joi, pentru "a verifica acuratetea totalului de voturi de catre masinile de vot", noteaza AFP.

Potrivit rezultatelor neoficiale dupa numararea sufragiilor in 99,9% din sectii de votare, Clinton a obtinut 46,8% din voturi fata de 46,3% pentru senatorul de Vermont, o diferenta de mai putin de 2.000 de voturi din mai mult de 450.000.

Cu toate acestea, renumararea voturilor nu ar trebui sa schimbe traiectoria cursei prezidentiale democrate, in timp ce Hillary Clinton este aproape asigurata ca va obtine investitura tinand cont de avansul ei larg in numar de delegati care vor alege candidatul la Casa Alba la conventia partidului democrat din iulie.

Hillary Clinton a obtinut 2.301 delegati si nu ii mai lipsesc decat 82 de delegati pentru a atinge majoritatea necesara pentru investitura, inaintea alegerilor primare din 7 iunie in special in California.