Unul dintre teroristii kamikaze, autori ai atentatelor de la Bruxelles, Khalid El Bakraoui, a calatorit anul trecut in luna iulie de la Bruxelles la Atena, cu o escala la Treviso (in nordul Italiei, aproape de Venetia), iar in capitala elena s-a intalnit cu Salah Abdeslam, cel care pare sa fi fost organizatorul atentatelor de la Paris, afirma surse din serviciile antiteroriste italiene, citate luni de postul Sky Tg24 si de agentia EFE, transmite Agerpres.

Ibrahim El Bakraoui (stanga) si Khalid El Bakraoui Foto: Agerpres/EPA

Conform acestor surse, pe 23 iulie 2015, Khalid El Bakraoui a calatorit cu un avion al companiei Ryanair de la Bruxelles la Treviso. El si-a platit biletul cu un card de credit pe numele Abderahman Benamor, iar la imbarcare a prezentat un act de identitate belgian, el fiind de altfel cetatean belgian. In noaptea de 23 spre 24 iulie s-a cazat la un hotel langa aeroportul din Venetia, iar apoi a plecat cu un alt zbor catre Atena.

Cateva zile mai tarziu s-a intalnit in capitala greaca cu Salah Abdeslam, presupusul creier logistic al atentatelor de la Paris si care a fost arestat de autoritatile belgiene pe 18 martie, in urma unei operatiuni desfasurate in cartierul Molenbeek.

Anterior a mai fost dezvaluit ca, la sfarsitului lui iulie si inceputul lui august, Abdeslam a fost si el in Italia, iar de la Bari s-a imbarcat apoi intr-un avion cu destinatia Atena.