Politia a evacuat joi seara mai multe malluri din Moscova dupa o serie de amenintari anonime cu bomba prin telefon, a anuntat mass-media locala citand surse din securitate, relateaza site-ul retelei ruse de televiziune RT citat de Agerpres.

Magazinul GUM, un obiectiv turistic major situat in Piata Rosie, a fost evacuat dupa o amenintare cu bomba, au declarat surse din politie agentiilor TASS si Interfax. Experti in dezamorsarea bombelor si caini dresati au fost chemati la fata locului.

Peste 10.000 de persoane au fost evacuate din diferite centre comerciale ale capitalei ruse, a declarat o sursa din securitate pentru agentia TASS, citata de RT. Amenintari cu bomba au vizat de asemenea noua centre comerciale Auchan, a afirmat o sursa din serviciile de urgenta pentru TASS. Toate magazinele au fost evacuate, a adaugat sursa.

Utilizatorii de social media au postat de asemenea fotografii cu evacuarea huburilor comerciale Mega Belaia Dacea si Mega Khimki, adauga RT.

Martori oculari au declarat agentiilor de presa ca Gagarinski mall, un centru comercial major situat in sud-vestul capitalei ruse, si mallul Plaza Kuntevo din vestul Moscovei au fost de asemenea evacuate. Nu au fost facute inca declaratii oficiale in legatura cu aceasta problema, precizeaza RT. Serviciile speciale si politia verificau de asemenea informatii in legatura cu o amenintare cu bomba in cladirea Administratiei Prezidentiale a Rusiei situata pe strada Ilinka din centrul Moscovei, a declarat o sursa din politie pentru TASS.