Iranul, care sarbatoreste joi ziua nationala, a difuzat fotografii in care unul dintre soldatii capturati recent in apele golfului Persic plange, scrie site-ul The Washington Free Beacon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotografiile postate pe retelele sociale au fost publicate de presa de stat si distribuite pe Twitter de reporterii iranieni.

Reamintim ca la jumatatea lunii ianuarie doua mici nave americane (18 metri) usor inarmate au fost arestate dupa ce au intrat in apele teritoriale iraniene in jurul Insulei Farsi din Golful Persic.

Cei 10 membri ai echipajului au fost eliberati in mai putin de 24 de ore de iranieni.

La originea incidentului s-a aflat o "eroare de navigatie", a declarat secretarul american al apararii Ashton Carter.

Cei 10 membri ai echipajului, retinuti pentru mai putin de 24 de ore de iranieni, "erau in mod clar in afara pozitiei unde au vrut sa fie" cand au fost interceptati, a spus el.

Difuzarea acestor imagini vine in conditiile in care Iranul celebreaza joi ziua nationala - 37 de ani de la Revolutia islamica, prin imense defilari in centrul Teheranului si a altor mari orase din tara.

In capitala, sute de mii de oameni se indreptau spre piata Azadi (Libertate) unde presedintele Hassan Rohani va sustine un discurs.

Numerosi manifestanti agitau pancarte pe care scria "Moarte Americii" si "Moarte Israelului", in timp ce altii reconstituiau scena militarilor americani retinuti de Iran, in genunchi si cu mainile la ceafa. Televiziunea a prezentat miercuri imagini cu acesti soldati.