Numarul plangerilor depuse la politie in urma agresiunilor sexuale si furturilor comise in noaptea de Revelion la Koln a depasit 500, in timp ce la Hamburg au fost depuse peste 100 de reclamatii, relateaza Mediafax citand agentia germana DPA.

Angela MerkelFoto: Agerpres/EPA

Potrivit unui comunicat al politiei, 516 plangeri au fost depuse pana in prezent la Koln, fata de 379 cate erau anuntate anterior, aproximativ 40% dintre acestea referindu-se la agresiuni sexuale.

Comunicatul precizeaza ca un marocan in varsta de 19 ani a fost arestat in legatura cu atacurile de Revelion, la care ar fi participat aproximativ 1.000 de barbati in fata principalei gari din orasul german.

Politia examineaza de asemenea reclamatiile care vizeaza alti 19 suspecti identificati.

Majoritatea agresorilor ar fi de origine nord-africana sau araba, ceea ce a alimentat dezbaterile privind decizia Germaniei de a primi peste un milion de imigranti in tara anul trecut.

Infractiuni similare au avut loc de Revelion si la Hamburg, unde au fost depuse 108 plangeri, dar si in alte orase, intr-o masura mai mica.

Criticata pentru politica sa in favoarea solicitantilor de azil, pe fondul agresiunilor de la Koln, Angela Merkel a promis inasprirea legislatiei.

"Cele petrecute in noaptea de Revelion sunt delicte penale respingatoare, care necesita raspunsuri hotarate", a declarat Merkel, la finalul unei reuniuni de doua zile a conducerii CDU, desfasurata la Mainz. Inasprirea legilor "este in interesul cetatenilor, dar si in interesul marii majoritati a refugiatilor", a adaugat ea.

Astfel, Merkel a informat ca o persoana isi poate pierde dreptul la azil daca comite delicte, chiar si in cazul in care este condamnata cu suspendare.