Autoritatile daneze au ridicat un gard intre liniile de cale ferata la aeroportul Kastrup din Copenhaga in perspectiva reintroducerii masurilor de control al documentelor de identitate intre Danemarca si Suedia, a anuntat compania feroviara daneza Sund og Baelt, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

Gardul respectiv are scopul de a impiedica refugiatii care ar intentiona sa se imbarce in trenurile cu destinatia Suedia fara a se supune controlului documentelor. "Gardul nu le va permite pasagerilor sa traverseze liniile de cale ferata si astfel va reduce riscul de accidente", a explicat compania Sund og Baelt.

Cu incepere de la 4 ianuarie, persoanele care calatoresc din Danemarca si Germania spre Suedia cu autocarul, trenul sau feribotul vor trebui sa prezinte pasaportul sau cartea de identitate la intrarea pe teritoriul suedez. Inasprirea controalelor frontaliere de catre autoritatile de la Stockholm vizeaza reducerea fluxului de migranti spre Suedia.

Numarul curselor la orele de varf dinspre aeroportul Kastrup spre Suedia va fi redus de la un tren la fiecare 10 minute la un tren la fiecare 20 de minute. Legaturile in sens invers, dinspre orasul suedez Malmo spre capitala daneza Copenhaga, nu ar urma sa fie afectate de aceste noi masuri.

Ca parte a noilor masuri, parlamentul suedez a introdus obligatia ca toate companiile de transport sa realizeze controale.

In perioada ianuarie - noiembrie, Suedia a primit aproape 150.000 de solicitanti de azil si este de asteptat ca pentru intregul an numarul sa ajunga la 190.000, tara scandinava fiind una dintre primele destinatii din Uniunea Europeana pentru refugiati.