Tatal lui Foued Mohamed-Aggad, al treilea terorist din atentatul de la clubul Bataclan, a afirmat ca nu stia pana miercuri ca fiul sau se numara printre teroristi si ca l-ar fi omorat daca stia ce are de gand, scrie AFP.

Familia acestuia, dupa ce a primit un SMS din Siria care ii anunta decesul, a anuntat justitia franceza care a putut astfel sa confirme identitatea sa, la finalul saptamanii trecuta, dupa ce i-a analizat ADN-ul, potrivit unei surse apropiate dosarului. Identitatea sa a fost confirmata miercuri de premierul Manuel Valls.

"Sigur ca am fost surprins", a declarat Said Mohamed-Aggad ziaristilor care s-au dus la locuinta sa din Bischheim, langa Strasbourg (est), marturisind ca, daca si-ar fi imaginat ca fiul sau, in varsta de 23 de ani, se va implica in astfel de crime, "l-as fi omorat inainte".

"Am aflat ca si voi, dupa miezul noptii. Stiam ca a plecat in Siria, de doi ani, dar nu si ca a revenit", spune Mohamed-Aggad.

"Ultima oara cand l-am vazut a fost acum doi ani, cand a plecat. Nu am cuvinte, am aflat azi dimineata, trebuie sa imi revin", a adaugat tatal acestuia.

Said Mohamed-Aggad povesteste ca, atunci cand vorbea cu fiul sau aflat in Siria, Foued spunea doar "merge, merge", dar nu discuta despre angajamentul sau jihadist. "I-am spus revino, dar a spus nu. Ce vreti sa fi facut?".

Pana la plecarea in Siria, la finele lui 2013, Foued Mohamed-Aggad locuia cu mama sa, dupa ce parintii au divortat, a precizat tatal.

Potrivit unui fost vecin, tanarul traia la Wissembourg, 60 km de Strasbourg, cu doua surori si un frate, in casa mamei.

Ca si Foued Mohamed-Aggad, ceilalti doi jihadisti, Omar Ismail Mostefai, 29 de ani, si Samy Amimour, 28 de ani, din regiunea pariziana, au efectuat stagii in Siria.