Guvernatorul Adenului, generalul Jaafar Saad, a fost ucis duminica intr-un atac cu masina capcana in acest al doilea oras ca marime al Yemenului, informeaza Reuters. Statul Islamic a revendicat atacul.

In atacul desfasurat in cartierul rezidential Tawahi si-a pierdut viata atat guvernatorul cat si garzile sale de corp, au precizat surse locale.

Grupul terorist Stat Islamic a anuntat ulteriror ca a detonat o masina incarcata cu explozibili in timp ce convoiul lui Jaafar Saad trecea prin districtul vestic al orasului Aden.

Tawahi este cunoscut drept fief al jihadistilor din Al Qaida, din ce in ce mai vizibili in diverse cartiere ale Adenului, oras pe care autoritatile nu reusesc sa-l securizeze.

Generalul Jaafar Saad a preluat recent atributiile de guvernator al Adenului, fiind un apropiat al presedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi. Hadi a revenit in Aden luna trecuta, la aproape 8 luni dupa ce a fugit incercand sa scape de avansul Houthi, si a declarat orasul capitala "provizorie" a Yemenului.

In ultima perioada, Yemenul a fost scena unor lupte aprinse intre fortele loialiste sustinute de o coalitie militara araba si rebelii siiti proiranieni houthi, care au cucerit regiuni vaste, intre care si capitala tarii, Sanaa.