Sase persoane care aveau asupra lor arme automate si substante explozive au fost arestate preventiv in Ungaria, in cursul unor operatiuni pentru combaterea terorismului, informeaza Mediafax citand MTI.

Arestarile au avut loc in ultimele zile, in cursul unor operatiuni efectuate de Unitatea ungara pentru combaterea terorismului (TEK).

Asupra celor sase suspecti au fost gasite arme automate, substante explozive si munitie.

Serviciile de securitate ungare au intensificat activitatile de monitorizare dupa atacurile teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie, in care au fost ucise cel putin 130 de persoane.

Toti imigrantii din Orientul Mijlociu si din Africa prezinta risc terorist, dat fiind ca nu li se cunosc identitatile, a afirmat premierul Ungariei, Viktor Orban, intr-un interviu acordat site-ului Politico.eu. "Tarile din cadrul NATO si Uniunii Europene sunt in razboi cu islamistii din Orientul Mijlociu si din Afganistan. De aceea, este destul de logic ca inamicii sa incerce sa trimita combatanti printre imigrantii care vin in Europa", a declarat Orban.

In opinia liderului de dreapta de la Budapesta, toti imigrantii extracomunitari prezinta un anumit risc terorist. "Toti imigrantii prezinta amenintari de securitate, pentru ca nu stim cine sunt. Daca primesti mii sau milioane de oameni neidentificati in propria casa, riscul terorist creste semnificativ", a subliniat Orban. "Obiectivul prioritar, dupa atentatele de la Paris, este securizarea frontierelor Uniunii Europene si verificarea tuturor celor care vin", a insistat premierul Ungariei.