Donald Trump, care are prima sansa sa fie desemnat candidatul republicat in alegerile prezidentiale din SUA, are o avere de 4,5 miliarde de dolari, potrivit topului miliardarilor americani realizat de revista Forbes, aproximativ jumatate fata de estimarea proprie de 10 miliarde de dolari, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Informatia nu a fost bine primita de miliardar, relateaza MarketWatch.

"Cred ca incearca sa ma faca sa par cat mai sarac posibil. Tot ce pot spune despre Forbes este ca este o revista falimentara, nu stiu despre ce vorbesc. Asta e tot ce pot spune", a declarat Trump pentru revista Forbes.

Steve Forbes, care a incercat sa candideze pentru Casa Alba in 1996 si 2000, a aparat marti, la CNBC, evaluarea facuta de revista averii lui Trump.

"Cred ca cea mai mare diferenta este data de felul in care Trump isi evalueaza brandul. Nu includem valoarea brandului in calculele noastre, pentru ca pana cand proprietarul nu gaseste o metoda de a-l valorifica nu tinem cont de acesta", a spus Forbes, presedinte si redactor sef al revistei.

Trump se afla pe locul 121 in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni din America, imediat dupa mostenitoarea Wal-Mart Stores, Ann Walton Kroenke.

Lista miliardarilor este condusa de co-fondatorul Microsoft Bill Gates, cu o avere neta de 76 de miliarde de dolari, investitorul Warren Buffett, cu 62 de miliarde de dolari, si miliardarul din industria tehnologiei Larry Ellison, co-fondatorul Oracle, cu 47,5 miliarde de dolari.

Averea neta a lui Trump s-a dovedit a fi un subiect sensibil de-a lungul timpului. In 2006, Trump a dat in judecata un reporter care in opinia sa i-a subestimat averea. Procesul a fost ulterior respins.

Potrivit Forbes, Trump este totusi cel mai bogat dintre aspirantii la Casa Alba.