Premierul Ungariei, Viktor Orban, si presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovici, au criticat vehement abordarea politica a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, in criza imigrantilor, denuntand "imperialismul moral" german si "haosul" creat, informeaza Mediafax.

"Cel mai important lucru este sa nu existe niciun imperialism moral", a declarat Viktor Orban, potrivit AFP, in landul german Bavaria, referindu-se la atitudinea cancelarului Angela Merkel.

"Ungaria are dreptul democratic sa aiba o abordare politica diferita in criza imigrantilor", a spus Orban.

La randul sau, presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovici, a declarat ca Angela Merkel este responsabila de actuala criza a refugiatilor din Uniunea Europeana.

"Doamna Merkel a chemat imigrantii, iar acum a tras frana de mana spunand ca Germania nu poate absorbi toti imigrantii cu ratiuni economice", a spus Grabar-Kitarovici, potrivit cotidianului The Telegraph.

"Doamna Merkel nu si-a dat seama ca tragerea brusca a franei de mana cand sunt atat de multe masini pe sosea ar crea haos... Acest lucru trebuie rezolvat acum", a spus liderul croat.