Fostul presedinte cubanez Fidel Castro, in varsta de aproape 89 de ani, a aparut din nou in public, pentru a doua oara intr-o saptamana, dupa ce a fost invitat la o sarbatoare a agricultorilor organizata la Havana, anunta Mediafax. Fidel Castro i-a rasplatit pe fermieri cu certificate de merit, laudand intr-un scurt discurs munca depusa de acestia in conditii dificile, informeaza Reuters.

Noua aparitie publica a fostului lider cubanez a avut loc pe 9 Iulie si a venit la doar cateva zile dupa ce acesta a aparut intr-un reportaj al televiziunii nationale, in timpul unei alte vizite efectuate pe 3 Iulie la producatorii de branzeturi.

Cele doua aparitii publice ale lui Fidel Castro au loc la doar cateva zile dupa ce Statele Unite si Cuba, care au anuntat in decembrie o apropiere istorica, au ajuns la un acord in vederea restabilirii relatiilor diplomatice si redeschiderii ambasadelor.

Fidel Castro s-a retras temporar de la putere in 2006, din motive de sanatate, iar in 2008 a renuntat definitiv si i-a predat conducerea fratelui sau Raul, in prezent in varsta de 83 de ani. Fidel publica ocazional articole intr-un ziar, primeste demnitari acasa si apare rar in public.

Rolul sau actual in deciziile politice este necunoscut, dar multi cubanezi presupun ca Raul Castro se consulta cu fratele sau pe problemele importante.