Tancurile "nu au nevoie de vize" pentru a intra in Europa, afirma vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care sustine ca nu este deranjat de sanctiunile occidentale care il impiedica sa mearga in Europa sau in Statele Unite, scrie AFP.

Dmitri RogozinFoto: Agerpres

"Glumesc mereu pe tema asta. Nu ne dau vize, au adoptat sanctiuni impotriva noastra, fie. Dar tancurile nu au nevoie de viza", a spus, pe un ton de gluma, vicepremierul, intr-o emisiune difuzata duminica seara la televiziunea publica Rossia 1.

Rogozin, care este responsabil pentru complexul militar si sectorul spatial, este cunoscut pentru declaratiile provocatoare la adresa Occidentului.

Foarte activ pe Twitter, Rogozin a scris in urma cu o zi ca Rusia nu ameninta Occidentul, care va fi in orice caz "distrus sub asaltul gay-ilor si al Statului Islamic".

In urma cu un an, Dmitri Rogozin a acuzat Romania ca nu i-a permis intrarea in spatiul sau aerian si a amenintat ca data viitoare ar putea recurge la un bombardier strategic Tupolev.

"La cererea SUA, Romania a inchis spatiul aerian pentru aeronava mea. Ucraina nu ma lasa sa trec. Data viitoare o sa zbor cu TU-160", scria in mai 2014 Rogozin, pe contul sau de Twitter in engleza.

Conflictul din Ucraina si rolul jucat de fortele rusesti in Ucraina au starnit ingrijorari in tarile baltice, unde amintirea anexarii de catre Armata Rosie, in 1939, ramane vie.

Cateva zeci de personalitati ruse si ucrainene, printre care si Dmitri Rogozin, nu au dreptul sa intre in UE si in SUA.

Lista americana contine peste 50 de nume in timp ce lista europeana peste 110 persoane.