Primarul foarte controversat al Ankarei, sustinator neclintit al presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a iesit din nou in evidenta miercuri, cand a atacat-o fara menajamente pe purtatorul de cuvant al diplomatiei americane, cerandu-i sa explice reprimarea violentelor din ultimele zile din Baltimore.

"'Hai, blondo, raspunde acum!", a scris in limba engleza Melih Gokcek pe contul sau Twitter intr-un mesaj insotit de o fotografie in care doi politisti americani lovesc un protestatar in timpul demonstratiilor violente care agita orasul din nord-estul Statelor Unite si de un portret al purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Marie Harf, scrie AFP.

"Unde esti, blonda proasta, tu care ai acuzat politia turca de folosire excesiva a fortei?", adauga primarul.

"Blondo, dupa parerea ta, reactia guvernului (turc) din timpul revoltelor din Gezi erau preocupante. Dar, cand e vorba despre tara ta, e normal sa se instaureze stare de urgenta?", continua mesajul lui Gokcek, membru al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP), la putere din 2002.

Doamna Harf a refuzat, in timpul briefing de presa, sa raspunda la insulte lansate de primarul de la Ankara.

Aflat la cel de-al cincilea mandat de primar al capitalei turce, Melih Gokcek s-a referit la criticile dure formulate de In iunie 2013, administratia de la Washington a crtiticat, ca si alte numeroase tari, reprimarea manifestatiilor contra regimului Erdogan, incherate cu 8 morti, peste 8.000 de raniti si mii de arestari.