Zeci de trupe au debarcat in portul Aden joi, la doar cateva ore dupa ce militantii huthi au avansat in inima orasului yemenit, au declarat pentru Reuters martori si autoritatile portuare. Nu a putut fi verificata imediat nationalitatea trupelor, insa coalitia condusa de Arabia Saudita sustine ca detine controlul asupra apelor din jurul Aden.

HotNews.roFoto: Hotnews

Profitand de haosul din Yemen, gruparea Al-Qaeda din Peninsula Araba (Aqpa) a atacat joi inchisoarea centrala din Moukalla (sud-estul Yemenului), eliberand 300 de detinuti printre care se numara si un lider islamist, a declarat o sursa din serviciile de securitate pentru AFP.

"Un lider al Aqpa, Khaled Batarfi, detinut de peste 4 ani, figureaza printre cei peste 300 de prizonieri care au reusit sa scape din inchisoarea centrala din Moukalla", provincia Hadramout, atacata inainte de zori de combatanti ai retelei extremiste, a declarat sursa pentru agentia de presa franceza.

Ora 16:20 Rebelii siiti au preluat controlul asupra palatului prezidential din Aden, transmite AFP.

Ora 16:11 Un reprezentant guvernamental a declarat pentru Reuters ca in Aden nu au debarcat trupe. Separat, un reprezentant portuar a afirmat ca garzi inarmate au debarcat de pe o nava pentru a evalua starea de securitate din zona ca urmare a focurilor de arma trase.