Vladimir Putin se comporta precum "un tiran de la jumatatea secolului XX" si trebuie sa "isi adapteze comportamentul in functie de declinul economiei ruse", a acuzat duminica ministrul britanic de externe, Philip Hammond, transmite AFP.

El a mai declarat, pentru Sky News, ca livrarea de arme Ucrainei nu este prevazuta deocamdata, insa pozitia Marii Britanii in aceasta privind s-ar putea schimba.

"Acest om a trimis trupe dincolo de o frontiera internationala si a ocupat un teritoriu al unei alte tari, comportandu-se in secolul XXI precum un tiran al din mijlocul secolului XX", a spus el referindu-se la Vladimir Putin.

"Natiunile civilizate nu se comporta astfel in secolul XXI. Traim intr-o societate guvernata de legi. Vrem ca poporul rus sa faca parte din comunitatea internationala insa nu vom putea tolera acest comportament scandalos si dintr-o alta epoca din partea Kremlinului".

"Nu exista o solutie militara la acest conflict (din Ucraina - n.r.). Ucraineni nu pot sa invinga armata rusa. Trebuie gasita o solutie politica si dl Putin trebuie sa inteleleaga ca actiunile sale in Ucraina vor avea un pret politic si economic", a mai spsu Hammond.