Un grup de cinci pescari din care facea parte si un cetatean roman au fost salvati luni de un elicopter al pazei de coasta britanice in plina furtuna pe mare, in timp ce ambarcatiunea lor se scufunda, imagini ale operatiunii fiind publicate sambata de site-ul irishcentral.com, scrie Agerpres.

Salvarea unor pescari cu elicopterulFoto: Captura YouTube

Incidentul s-a petrecut in apele din vestul Scotiei. Pescarii s-au deplasat mult in larg pentru a pescui macrou, dar acolo au fost surprinsi de o furtuna puternica, iar ambarcatiunea lor a inceput si sa ia apa.

Atunci au cerut ajutorul pazei de coasta, iar aceasta a trimis in zona un elicopter care a ajuns la ei chiar in momentul in care ambarcatiunea s-a inclinat pe o parte si incepea sa se scufunde.

Pescarii au fost nevoiti sa sara in apa. Din fericire, acestia aveau costume de scafandru si au reusit sa reziste temperaturii foarte scazute a apei.

Imaginile arata cum un membru al echipei de salvare coboara din elicopter cu o coarda flexibila si ii preia unul cate unul, in timp ce ambarcatiunea se scufunda. Toti cei cinci pescari sunt in stare buna de sanatate, trei dintre ei fiind internati cu hipotermie medie.