Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, sambata, ca nicio tara nu va reusi sa "intimideze, sa domine sau sa izoleze" Rusia, asigurand ca este pregatit sa "treaca prin unele dificultati" pentru a garanta suveranitatea tarii, afectata de sanctiuni din cauza crizei ucrainene. "In mod evident, nimeni nu va reusi sa ne intimideze, sa domine sau sa izoleze Rusia. Nimeni nu a reusit vreodata acest lucru si nimeni nu va reusi", a afirmat Putin intr-un discurs sustinut cu ocazia Zilei angajatilor agentiilor de securitate, potrivit Mediafax.

Vladimir PutinFoto: Agerpres / Tanjug

Amintind ca tentative similare impotriva Rusiei au fost facute de mai multe ori de-a lungul istoriei, Vladimir Putin a adaugat ca tara ar trebui "sa fie pregatita sa treaca prin unele dificultati si sa ofere un raspuns adecvat tuturor amenintarilor la adresa suveranitatii, stabilitatii si unitatii societatii".

Occidentalii au impus vineri noi sanctiuni impotriva Moscovei, Statele Unite interzicand toate schimburile comerciale cu Crimeea, anexata de Rusia in primavara, in timp ce Canada a interzis intrarea pe teritoriul sau a 20 de oficiali politici rusi si separatisti ucraineni, vizand sectoarele petrolului si gazelor.

"Rusia plateste scump pozitia sa independenta si sustinerea pentru compatriotii din Crimeea, Sevastopol, si uneori parca doar pentru simplul fapt ca existam", a declarat presedintele rus.

Anexarea Crimeei si conflictul dintre fortele ucrainene si rebelii prorusi in estul Ucrainei au provocat cea mai grava deterioriare a relatiilor dintre Moscova si Occident de la sfarsitul Razboiului Rece.