Obiectivul de crestere economica avut in vedere de G20 in urmatorii cinci ani este insuficient pentru a crea "toate locurile de munca necesare", a declarat joi directorul general al FMI, Christine Lagarde, estimand o redresare la nivel global "inegala si fragila".

Tarile G20, ale caror economii reprezinta 85% din Produdsul Intern Brut mondial, iau in considerare cresterea cu 2% a Produsul lor Intern Brut (PIB) in urmatorii cinci ani, datorita unui set de masuri si reforme, inclusiv pentru a stimula investitiile private in infrastructura.

"Tinta de crestere economica cu doua puncte procentuale este cu siguranta un pas inainte. Dar va fi suficient pentru a crea toate locurile de munca de care tarile G20 au nevoie? Raspunsul este nu", a declarat directoarea Fondul Monetar International (FMI), intr-un interviu publicat joi.

"Dar este un pas in directia cea buna, in cazul in care obiectivul va intra in vigoare", a recunoscut d-na Lagarde, intr-un interviu pentru Australian Financial Review.

"Redresarea economica (in lume) este in curs, dar ramane neuniforma, fragila si pericole apar la orizont", a avertizat, de asemenea, fostul ministru francez de Finante.

Acest interviu este publicat chiar inainte de o reuniune la nivel inalt a sefilor de stat si de guvern din G20 din acest week-end la Brisbane, pe coasta de est a Australiei.

Cu toate acestea, FMI a redus la inceputul lunii octombrie previziunile de crestere economica la nivel mondial, atentionand asupra unui "risc grav" de recesiune in zona euro.