Majoritatea cetatenilor Finlandei nu doresc ca tara lor sa adere la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord si tocmai din acest motiv respectiva problema nu este de actualitate, a declarat premierul finlandez Alexander Stubb, intr-un interviu publicat duminica in Der Spiegel si preluat de TASS, potrivit Agerpres.

"Ar fi trebuit sa aderam (la NATO) inca din 1995, cand am fost primiti in Uniunea Europeana (UE). Insa noi suntem si acum multumiti in cea mai mare masura de parteneriatul strans pe care il avem cu Alianta Atlanticului de Nord, chiar daca este unul strict formal si nu detinem garantii de securitate in cazul unui atac. Chiar daca acest subiect ne preocupa foarte tare, la ora actuala nu vad o majoritate larga (de finlandezi) care sa sustina o grabnica aderare (a tarii la NATO)", a spus Stubb.

In afara de aceasta, premierul Stubb a subliniat importanta relatiilor economice dintre Finlanda si Rusia. "Daca in economia rusa totul va fi bine, atunci va fi bine si in economia noastra", a afirmat premierul finlandez.

Tocmai de aceea, Helsinki se pronunta pentru "o reglementare diplomatica a conflictului ucrainean", care a avut drept consecinta impunerea de sanctiuni la adresa Rusiei, sanctiuni de pe urma carora a avut de suferit si Finlanda, a mai declarat Alexander Stubb.