Politia sud-coreeana a anuntat marti ca a descoperit trupul omului de afaceri Yoo Byung-Eun, proprietar, printr-un lant de filiale, al feribotului naufragiat in luna aprilie provocand moartea a peste 300 de persoane, scrie AFP.

Barbatul, in varsta de 73 de ani, a fost gasit pe 12 iunie intr-o livada din Suncheon, un oras situat la 300 de kilometri de Seul.

Cadavrul, in stare avansata de descompunere, a fost foarte greu de identificat imediat si nu s-au putut stabili repede cauzele decesului. La fata locului au fost gasite mai multe sticle de bauturi alcoolice, a explicat presei seful politiei din Suncheon, Woo Hyung-Ho.

"Nu stim daca este crima sau sinucidere", a declarat acesta. "Speram ca analizele vor permite sa aflam mai multe si sa stabilim data exacta a decesului", a adaugat oficialul.

Yoo Byung-Eun era capul familiei care controla compania maritima Chonghaejin Marine Co, proprietara feribotului Sewol scufundat pe 16 aprilie in largul coastei meridionale a Coreii de Sud cu 476 de persoane la bord, printre care 325 de liceeni.

Dintre cei 304 morti, aproape 250 erau elevi la acelasi liceu, aflat la sud de Seul, si faceau o excursie cu scoala.

Politia a emis un mandat de arestare pe numele lui Yoo Byung-Eun la scurt timp dupa naufragiu, dar barbatul a stat ascuns.

Autoritatile au oferit o recompensa in valoare de 360.000 de euro pentru orice informatie care ar fi dus la arestarea sa.

Fiica lui, Yoo Som-Na, a fost arestata la Paris, unde este inchisa in prezent, in asteptarea extradarii in Coreea de Sud, decizie pe care o contesta.