Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa la cea de-a 70-a aniversare a debarcarii aliate din Normandia, in 6 iunie, la invitatia Frantei, care a afirmat ca participarea sa este "binevenita", ca omagiu al soldatilor rusi care au luptat impotriva nazismului, scrie AFP.

Pe fondul crizei ucrainene care tensioneaza relatiile dintre Rusia si tarile occidentale, ambasadorul Rusiei in Franta a risipit indoielile legate de participarea lui Vladimir Putin la ceremonii, la care vor asista, printre altii, presedintele american Barack Obama si cancelarul Angela Merkel.

"Presedintele Putin a fost invitat de presedintele Hollande (...). A acceptat aceasta invitatie, va veni in 6 iunie, va fi in Normandia", a declarat ambasadorul, Alexandr Orlov, la televiziunea BFM TV.

Presedintele francez Francois Hollande anuntase un pic mai devreme ca, in calitate de "reprezentant al poporului rus", Putin este "binevenit" la aceste ceremonii, in ciuda crizei ucrainene.

"Putem avea diferenduri cu Vladimir Putin dar eu nu uit si nu voi uita niciodata ca poporul rus a dat doua milioane de vieti" in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, a spus Hollande la televiziunea France 2.

Francois Hollande precizase in martie, in plina criza a Crimeei, ca mentine invitatia pentru participarea lui Vladimir Putin la festivitati.