Secretarul general al Guvernului de la Atena, Takis Baltakos, un colaborator apropiat al premierului Antonis Samaras, a demisionat miercuri dupa publicarea unui videoclip in care acesta discuta cu purtatorul de cuvant al partidului de extrema dreapta Zorii Aurii, deputatul Ilias Kasidiaris, scrie ekathimerini, in editia online.

Filmul a fost prezentat de Kasidiaris in Parlament in cadrul unei discutii despre ridicarea imunitatii sale parlamentare, pentru a putea fi anchetat pentru detinere de arme si explozibil.

In conversatia inregistrata, Baltakos afirma ca nu exista nicio dovada pentru represiunea declansata impotriva partidului ultranationalist, care a urmat asasinarii raperului Pavlos Fyssas de catre un membru al Zorilor Aurii.

In aceasta iregistrare, secretarul general al guvernului a afirmat ca persecutia politica impotriva Zorilor Aurii a fost declansata pentru a stopa migrarea alegatorilor Noii Democratii catre formatiunea de extrema dreapta.

UPDATE 17.42: Partidul Socialist (partener de guvernare cu partidul conservator al premierului) cere presedintelui partidului sa retraga ministrii, ceea ce ar duce la o criza guvernamentala