Statele Unite "studiaza" posibilitatea acordarii unui sprijin militar Ucrainei, solicitat de lideri ucraineni, au anuntat oficiali americani, joi, negand informatiile potrivit carora cererea Kievului ar fi fost refuzata de Washington, potrivit Mediafax.

Potrivit unor oficiali ai administratiei Obama, Ucraina doreste sa obtina arme si munitii, dar si un sprijin in materie de informatii.

"Vom examina cererile pe care le-au formulat", a declarat pentru AFP un oficial al Pentagonului, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. O decizie definitiva inca nu a fost luata, au anuntat doi oficiali americani.

Cererea autoritatilor ucrainene intervine in plina vizita a premierului ucrainean, Arseni Iateniuk, in Statele Unite. El a primit sprijinul administratiei Obama in criza din Crimeea, unde Rusia a mobilizat trupe suplimentare.

Washingtonul a respins o eventuala interventie militara in aceasta fosta republica sovietica si incearca, dimpotriva, sa solutioneze pe cale diplomatica criza dintre Ucraina si Rusia.

Anterior, Wall Street Journal a oferit asigurari ca Statele Unite au refuzat cererea ucraineana, cel putin pentru moment, de teama de a nu escalada situatia.

Citand oficiali, cotidianul a anuntat ca Ucraina a cerut, intre altele, echipamente de comunicatii, kerosen si binocluri de noapte.