Rusia a denuntat joi "cinismul" si "aroganta inadmisibila" ale Washingtonului dupa criticile formulate cu o zi in urma de Departamentul de Stat, care a enumerat "zece afirmatii false" ale presedintelui Vladimir Putin in criza ucraineana, scrie AFP.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

Publicarea acestui punctaj "loveste nu atat prin deformarea primitiva a realitatii cat prin cinismul sau", a denuntat ministerul rus al Afacerilor externe, intr-un comunicat.

"Nu ne vom cobora sa polemizam asupra unei propagande de joasa speta. Inca o data avem de-a face cu o aroganta inadmisibila si cu pretentii de a detine adevarul" absolut, potrivit sursei citate.

"Statele Unite nu pot sa aiba dreptul sa faca morala in ceea ce priveste normele internationale si respectul suveranitatii altor tari", a subliniat ministerul de Externe.

"Unde erau ele in timpul bombardamentului fostei Iugoslavii sau a invadarii Irakului sub pretexte fale", se intreaba diplomatia rusa.

Departamentul american de stat denuntase miercuri "fictiunile presedintelui Putin" in dosarul ucrainean, afirmand ca "din momentul in care Dostoievski a scris ca 'doi plus doi egal cinci reprezinta un lucru incantator, uneori', omenirea nu a mai vazut o fictiune atat de surprinzatoare ca incercarile presedintelui Vladimir Putin de a justifica actiunile ilegale ale Rusiei" in Crimeea.