Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat joi un apel solemn la ameliorarea perspectivelor pentru tinerii proveniti din randurile minoritatilor si a deplans, totodata, actuala situatie "revoltatoare", potrivit Mediafax.

Dupa ce a prezentat statistici potrivit carora tinerii de culoare si hispanici sunt constant dezavantajati in decursul vietii, Barack Obama a afirmat ca aceste date "ar trebui sa ne franga inimele si sa ne forteze sa actionam", dezvaluind, in acest sens, o operatiune de parteneriat cu fundatii si intreprinderi pentru a-i ajuta mai mult pe tinerii sa aiba sanse de reusita.

Intr-un discurs plin de pasiune si emotie, sustinut la Casa Alba, primul presedinte american provenit din randul unei minoritati a explicat ca drumul sau initial nu a fost diferit de cel al tinerilor de culoare din cartierele cu probleme, expusi esecului scolar si violentelor.

"Singura diferenta este ca eu am crescut intr-un mediu care ierta mai mult", a adaugat Obama, care in tinerete a trait in Hawaii, in Oceanul Pacific.

"Prin urmare, cand am facut erori, consecintele nu au fost la fel de grave", a continuat presedintele american, subliniind ca, desi a crescut fara tata, familia "nu a incetat niciodata sa creada in mine. Si, prin urmare, nici eu nu am incetat niciodata sa cred in mine".

Problema tinerilor proveniti din randurile minoritatilor "este un dosar de importanta nationala. Este un dosar la fel de important ca toate celelalte la care lucrez", a mai spus el.