Ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, a indemnat sambata guvernul si opozitia din Ucraina sa respecte acordul de iesire din criza semnat vineri, transmite AFP.

"Depinde de acum incolo de cele doua parti aflate in conflict - atat din partea guvernului, cat si a opozitiei - sa respecte ceea ce s-a convenit si sa inceapa sa construiasca o relatie de incredere", a transmis ministrul german intr-un comunicat de presa.

"Situatia ramane extrem de fragila", a subliniat Steinmeier, potrivit caruia prioritatea este "demararea negocierilor pentru formarea unui guvern provizoriu (...) este cel mai important ca Ucrainei sa i se ofere un guvern stabil, acceptat de ambele parti".

"Noi am oferit un cadru, ceea ce va fi implementat in acest cadru trebuie facut de ucrainenii insisi, actuala conducere politica si opozitia au astazi sansa unei apropieri in baza acordului, sper ca aceasta sansa va fi folosita (...) este poate ultima sansa de a se ajunge la o evolutie pasnica pentru viitorul Ucrainei...", a insistat ministrul german.