O explozie s-a produs miercuri dimineata la bordul unui submarin militar indian, recent modernizat si aflat pe chei la Mumbai, provocand un incendiu in timp ce 18 persoane se aflau la bord, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al armatei.

"Cauza exploziei este necunoscuta", a declarat Narendra Kumar Vispute, adaugand ca echipele de interventie cautau cele 18 persoane aflate la bordul acestui submarin cu propulsie diesel-electrica.

Televiziunea NDTV a difuzat imagini ale unei explozii puternice, la scurt timp dupa miezul noptii, cu cerul cuprins de flacari deasupra santierului naval. Echipele de salvare au fost trimise pentru a-i gasi pe oamenii ce lipseau la apel dupa ce focul a fost stins.

"Nu avem victime confirmate pentru moment", a adaugat purtatorul de cuvant.

INS Sindhu Rakshak, renovat si modernizat in Rusia abia acum un an, s-a scufundat partial si "numai o portiune a ramas vizibila la suprafata", potrivit unui comunicat al armatei.

Accidentul a avut loc la cateva zile dupa anuntul lansarii primului portavion proiectat si construit in India si inceperea testelor pentru primul submarin nuclear indian.