Un post afiliat televiziunii Fox din regiunea San Francisco, KTVU Channel 2, si-a cerut scuze vineri pentru o gafa de proportii comisa de echipa de stiri, care a prezentat drept informatie "exclusiva" o lista cu nume false pentru pilotii aflati la bordul zborului Asiana 214, care s-a prabusit pe aeroportul din San Francisco.

Gafa KTVU Channel 2Foto: Captura KTVU

Pacaliti de un student aflat in practica la autoritatea unde au sunat pentru aceasta informatie, KTVU a dat pe post urmatoarele nume pentru piloti: Sum Ting Wong, Wi Tu Lo, Ho Lee Fuk si Bang Ding Ow. Ei au recunoscut ca nu au repetat la telefon cu voce tare numele oferite si nici nu au cerut detalii despre persoana care le-a dat aceasta "informatie".

"KTVU tocmai a aflat numele celor patru piloti care se aflau la bordul" zborului care s-a prabusit pe aeroportul din San Francisco sambata, a anuntat prezentatoarea Tori Cambell in buletinul de stiri de la pranz.

Ea a continuat apoi si a citit cele patru nume puse si pe ecran, care par a fi fost inventate ca o gluma rasista, ce vizeaza sonoritatea numelor asiatice, noteaza USA Today.

"Am facut mai multe greseli cand am primit aceasta informatie. KTVU este complet responsabil pentru acasta eroare", s-au scuzat ulterior.

Reporterul care a sunat la agentia guvernamentala nu a citit numele cu voce tare, iar cel care a dat aceasta informatie s-a dovedit a fi un student in practica de vara.

Știrea difuzata vineri dimineata

Scuzele difuzate vineri seara