Cea mai mare cladire din lume, in care ar incapea de 20 de ori Opera din Sydney si de aproape 3 ori Pentagonul, a fost deschisa oficial in provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, relateaza The Independent.

New Century Global CenterFoto: Agerpres/Xinhua

Constructia New Century Global Center a durat trei ani, desi are niste dimensiuni impresionante: 500 de metri lungime, 400 de metri latime si 100 de metri inaltime si o suprafata de 1,76 milioane de metri patrati (suprafata desfasurata).

  • Spre comparatie, Casa Poporului (cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil potrivit World Records Academy)din Bucuresti masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime si are o suprafata desfasurata de 330.000 metri patrati.

Cladirea va gazdui birouri, mall-uri, un complex IMAX cu 14 ecrane si un patinoar care poate gazdui competii internationale. Circa 400.000 metri patrati sunt dedicati shopping-ului.

In centrul cladarii exista un parc acvatic urias, numit Paradise Island.

Centrul se afla in noua zona urbana a Chengdu, capitala provinciei Sichuan. Deschiderea oficiala a fost programata pentru a coincide cu extinderea liniei de metrou si inceperea constructiilor la un nou aeroport, care ar trebui sa fie gata pana in 2020.