Raportul autopsiei in cazul soldatului britanic Lee Rigby, ucis saptamana trecuta in sudul Londrei, a stabilit ca el a murit in urma "taieturilor multiple", a anuntat politia britanica, citata de AFP.

"Autopsia a stabilit ca decesul a fost cauzat de taieturi multiple", a indicat Scotland Yard intr-un comunicat difuzat miercuri.

Politia a precizat ca soldatul in varsta de 25 de ani a fost lovit de o masina inainte de a fi atacat cu arme albe de doi barbati.

Aceste rezultate ale autopsiei au fost facute publice la o zi dupa transferarea unuia dintre cei doi presupusi autori ai atacului de la spital la un comisariat de politie din sudul capitalei britanice, pentru a fi interogat pentru prima data de producerea atacului.

Cei doi principali suspecti - Michael Adebowale, in varsta de 22 de ani, si Michael Adebolajo, 28 de ani - au facut remarci de inspiratie radical islamista dupa comiterea faptelor si au ramas langa victima pana la sosirea politiei, care a tras asupra lor in momentul arestarii.

Michael Adebolajo, care este inca spitalizat, a revendicat imediat atacul intr-o inregistrare video realizata de un trecator. Familia sa a "condamnat fara rezerve", marti, aceasta crima si si-a exprimat "profunda sa jena".

Totodata, politia a lansat din nou miercuri un apel la martori. Aceasta cauta in special martori ai atacului si informatii cu privire la autoturismul Opel Tigra albastru care l-a lovit pe soldat.