O curte de apel din Washington a decis marti ca guvernul american nu este obligat sa publice fotografiile cu cadavrul lui Osama bin Laden, ucis de soldatii de elita americani in mai 2011, in Pakistan, transmite AFP.

Liderul Al-Qaida a fost ucis in locuinta sa din Abbottabad de un comando Navy Seals, soldatii de elita americani, care au fotografiat apoi cadavrul lui bin Laden pentru a confirma succesul misiunii lor.

CIA a refuzat sa arate aceste fotografii, invocand faptul ca imaginile au fost "clasate strict secret", au precizat judecatorii in motivarea de 14 pagini a deciziei, care confirma hotararea luata de prima instanta.

"Sustinem ca imaginile au fost corect clasificate si ca ele pot, prin urmare, sa ramana secrete", in pofida legii privind libertatea informatiei, au adaugat ei.

Judicial Watch, un grup de reflectie cu tendinta conservatoare, a reclamat in justitie CIA din cauza refuzului acesteia de a publica fotografiile.

Agentia americana de informatii a insistat ca divulgarea lor ar putea reprezenta un risc pentru securitatea nationala.

Unele dintre imagini sunt socante si, "daca sunt publicate, pot duce la represalii impotriva americanilor", au mai sustinut judecatorii curtii de apel.