Unul din cei mai activi vulcani din arhipelagul filipinez a erupt marti, aruncand o coloana uriasa de cenusa spre cer, in timp ce localnici si turisti se aflau pe versantii sai, au indicat autoritatile locale, potrivit carora cel putin cinci persoane si-au pierdut viata. Un bilant exact al victimelor nu este deocamdata disponibil, potrivit AFP.

"Potrivit ultimelor informatii, cinci persoane au murit, iar sapte au fost ranite", a anuntat directorul Consiliului pentru gestionarea catastrofelor naturale, adaugand insa ca un bilant oficial nu este disponibil.

Aproximativ 20 de ghizi si turisti, inclusiv cetateni straini se aflau pe versantii muntelui Mayon in momentul in care acesta a erupt. Identitatea victimelor nu este cunoscuta.

Muntele Mayon se afla in sudul principalei insule din arhipelag, Luzon.

Vulcanul a eliberat in atmosfera o coloana inalta de aproximativ 500 de metri de cenusa, au declarat martori pntru AFP.

Muntele Mayon, celebru in Filipine pentru conul sau aproape perfect, a intrat in eruptie de 48 de ori in ultimii 400 de ani. Cea mai sangeroasa eruptie s-a produs in 1814, cand aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise de lava, potrivit Mediafax. In decembrie 2009, zeci de mii de localnici si-au parasit provizoriu locuintele, dupa ce vulcanul a eliberat cenusa si lava.