Ministerul rus al Afacerilor externe a denuntat vineri decizia Statelor Unite de a-si intari dispozitivul militar in Iordania, apreciind ca acest lucru risca sa "agraveze" conflictul din Siria, scrie AFP.

"Nu sunt catusi de putin actiunile necesare pentru a iesi din impasul din Siria. Aceste actiuni vor agrava criza din Siria, care ia amploarea unei catastrofe regionale", a declarat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Alexandr Lukasevici, intr-o conferinta de presa.

Miercuri, secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a anuntat o intarire a echipei militare americane din Iordania pentru a antrena armata iordaniana si pentru a interveni, daca este cazul, pentru securizarea stocurilor de arme chimice din Siria.

Prin aceasta decizie, prezenta militara in Iordania va depasi 200 de oameni, potrivit unui oficial al departamentului Apararii.

Singura mare putere care intretine inca relatii stranse cu Damascul, caruia ii livreaza arme, Rusia a blocat pana in prezent, alaturi de China, orice proiect de rezolutie in Consiliul de Securitate al ONU care condamna regimul presedintelui Bashar al-Assad.