Presedintele francez Francois Hollande a anuntat sambata ca a ordonat o intarire "cat mai rapida" a masurilor antiteroriste in Franta, in contextul interventiei armatei franceze in Mali, impotriva gruparilor islamiste armate din aceasta tara, relateaza AFP.

Trebuie "sa luam toate masurile de precautie necesare aici" in fata amenintarii teroriste si sa "asiguram paza cladirilor noastre publice si a infrastructurii noastre de transport", a declarat presedintele francez intr-o alocutiune la Palatul Elysee, sustinuta la finalul unei reuniuni a Consiliului de Aparare.

La scurt timp, premierul francez Jean-Marc Ayrault a anuntat ca planul de aparare antiterorista, numit in Franta "Vigipirate", a fost intarit "imediat" pentru mijloacele publice de transport, adunarile de persoane si cladirile deschise publicului.

O importanta manifestatie impotriva casatoriilor homosexuale este prevazuta sa aiba loc duminica, la Paris.

Franta conduce, de vineri, o interventie militara internationala in statul african Mali, prin care se incearca blocarea ofensivei islamiste venita din nordul tarii, unde insurgentii detin controlul. Aceasta regiune este din aprilie 2012 un sanctuar pentru gruparile islamiste - Al-Qaida in Maghrebul Islamic (AQMI), Ansar Dine (Aparatorii islamului) si Miscarea pentru unicitate si jihad in Africa de Vest (Mujao).