Optsprezece elevi ai unei scoli primare din sud-vestul Chinei, care recuperau in timpul vacantei cursurile pe care le ratasera din cauza unui recent cutremur de pamant, au murit joi ingropati in urma unei alunecari de teren, anunta AFP.

Catastrofa a avut loc la ora 08,00 (00,00 GMT) in satul Zhenhe din provincia muntoasa Yunnan, in momentul in care elevii ajungeau la scoala, scrie agentia de presa oficiala China Noua.

Corpul ultimei victime a fost scos de autoritati de sub ruine vineri dimineata, potrivit radioului national. Un satean este in continuare disparut.

In afara de scoala din Zhenhe, trei cladiri ale unei ferme au fost ingropate in acelasi sat.

Alunecarea de teren a format un baraj pe un rau din zona, formand un lac si determinand evacuarea a circa 800 de persoane din aval.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat CCTV, o mare parte a unei coline impadurite s-a desprins si s-a prabusit peste scoala si ferma.

Aproximativ 2.000 de persoane sunt mobilizate pentru a permite din nou apei sa-si reia cursul normal.

Aceasta regiune meridionala a fost afectata in 7 septembrie de un cutremur cu magnitudinea de 5,6, soldat cu 81 de morti. In zona au cazut, in ultimele zile, precipitatii foarte mari.

In mod normal, copiii sunt in vacanta in aceasta perioada in China, dar cei din Zhenhe incercau sa recupereze cursurile la care lipsisera dupa cutremur.

Alunecarile de teren sunt frecvente in regiunile montane ale Chinei, in special vara, in timpul musonului.