Autoritatile americane au o retea de traficanti de droguri din care faceau parte angajati ai companiei aeriene American Airlines. Acestia au folosit ecusoanele lor de securitate pentru tranzitul de droguri printr-un aeroport din Puerto Rico, au declarat miercuri surse oficiale citate de AFP.

45 de membri ai acestei retele au fost arestati, inclusiv 20 de angajati sau angajati contractuali ai American Airlines, au adaugat anchetatorii.

"Arestari de astazi de pe unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din tara arata hotararea noastra de a lucra cu partenerii nostri pentru a lupta impotriva traficului de droguri, nu numai in punctele de intrare pe teritoriul nostru, dar si la locurile de origine, de tranzit si de destinatie" a substantelor interzise, a declarat Thomas Harrigan, de la Agentia Statelor Unite pentru lupta impotriva consumului de droguri (DEA).

FBI si autoritatile din Puerto Rico au participat, de asemenea, la operatiune.

Cei implicati au ascuns cocaina in bagaje, in rucsaci sau chiar in corpul lor si, au folosit ecusoanele de securitate si masinile aeroportului pentru a transporta substantele in avioane cu destinatia Statele Unite.

American Airlines a reactionat, afirmand pentru AFP ca "are toleranta zero fata de orice angajat atunci cand vine vorba de astfel de activitati".