Un islamist din vestul Germaniei a lansat un apel la uciderea militantilor unui partid regional de extrema dreapta, care provoaca in mod regulat miscarea radicala salafista cu caricaturi ale profetului Mahomed, scrie publicatia Tageszeitung, citata de AFP.

Acest barbat, originar din Bonn, fosta capitala federala, cere, intr-un videoclip de cateva minute publicat pe un forum islamist, "uciderea tuturor militantilor partidului Pro NRW", o miscare de extrema dreapta din Renania-de-Nord-Westfalia care organizeaza frecvent marsuri in apropierea moscheilor.

In acest mesaj, islamistul cere strangerea de informatii despre acesti militanti, respectiv unde locuiesc, unde muncesc, traseele cotidiene, pentru a-i putea ataca "la adapostul zorilor si al noptii".

Cotidianul precizeaza ca acest barbat difuzeaza mesaje de propaganda in numele organizatiei "Miscarea islamica din Uzbekistan".

Salafistii s-au facut remarcati in ultimele saptamani in Germania prin confruntari violente cu politia, in marja mai multor manifestatii ale "Pro NRW" pe care le considera jignitoare pentru islam.

Mai multi politisti au fost raniti in aceste confruntari, dintre care unii cu cutite, si un mandat de arestare a fost emis pe numele unui islamist de 25 de ani, sub acuzatia de tentativa de crima.

Militantii de extrema dreapta, care conduc o campanie de mai multi ani impotriva constructiei de moschei in Germania, au defilat cu caricaturi ale profetului Mahomed publicate de un cotidian danez, Jyllands-Posten, in 2005, si care au provocat un val de furie in lumea musulmana.

Aceste manifestatii au fost autorizate de justitia germana.

Ministrul de Interne, Hans-Peter Friedrich, a amenintat recent cu interzicerea organizatiilor salafiste.