​Grecia va primi joi doar 4,2 miliarde de euro din imprumutul extern prevazut initial la 5,2 miliarde de euro, in timp ce tara traverseaza o perioada de incertitudine politica, a dezvaluit pentru AFP o sursa guvernamentala europeana.

"Miliardul de euro suplimentar, asa cum era prevazut intial, nu era imediat necesar", a precizat sursa guvernamentala. Responsabilii zonei euro ar trebui sa valideze miercuri seara eliberarea acestei transe de imprumut, insa incertitudinile care planeaza asupra Greciei au determinat anumite tari sa ceara asigurari.

"Nu este vorba de un blocaj. Transa de bani trebuie eliberata", a declarat aceeasi sursa, care a recunoscut ca impasul politic in care se afla Grecia "ingrijoreaza lumea intreaga".

Consilierul economic al guvernului grec, Ghikas Hardouvelis, si-a exprimat ingrijorarea in privinta acordarii sau nu a acestei transe de imprumut. Mai multi responsabili europeni au afirmat ca Atena va trebui sa-si respecte angajamentele fata de creditorii internationali daca vrea sa ramana in zona euro.