Ancheta privind cauzele coliziunii frontale a doua trenuri, sambata seara, intr-o suburbie vestica a capitalei olandeze Amsterdam, in urma careia au fost ranite zeci de persoane, este "in curs", a informat duminica politia feroviara olandeza, citata de AFP. Potrivit bilanturilor recente, aproximativ 120 de persoane au fost ranite, 42 dintre acestea ranite grav.

UPDATE: O femeie a murit din cauza ranilor

O olandeza de 68 de ani care se afla intr-unul din cele doua trenuri care s-au ciocnit sambata a murit duminica in urma ranilor suferite in accident, au anuntat autoritatile municipale citate de AFP.

"Mai devreme in cursul zilei, o femeie in varsta de 68 de ani, care venea din estul tarii, a decedat in urma ranilor suferite", se arata intr-un comunicat al municipalitatii din Amsterdam, care precizeaza ca 16 persoane continua sa fie spitalizate.

"Ancheta politiei este in curs. Aceasta a inceput ieri seara, dupa ce toate persoanele aflate in trenuri au fost evacuate", a declarat pentru AFP Ed Kraszewski, purtatorul de cuvant al politiei feroviare.

Acesta a refuzat sa ofere o noua estimare privind numarul persoanelor ranite in accident, dupa ce sambata seara a anuntat ca aproximativ 60 de persoane au fost ranite, 15-20 dintre acestea grav.

Autoritatile municipale au numarat la randul lor 42 de persoane ranite grav si circa 75 ranite usor, a mentionat pentru AFP Steven Schotte, un purtator de cuvant al municipalitatii.

Mai multe bilanturi, unele raportand chiar pana la 125 de raniti, au fost anuntate de sambata seara de politisti, pompieri, compania de cai ferate si municipalitatea din Amsterdam, cifrele variind in functie de definitiile termenilor "raniti" sau "grav raniti".

Sambata, in jurul orei locale 18.30 (19.30, ora Romaniei), doua trenuri s-au ciocnit frontal pe un pod situat intre gara centrala si gara Amsterdam Sloterdijk, in vestul orasului, fara sa deraieze.

"Este vorba de un tren intercity si un tren local", a precizat Babet Verstappen, purtatoare de cuvant al ProRail, compania care gestioneaza caile ferate olandeze.

Potrivit martorilor citati de presa olandeza, coliziunea dintre cele doua trenuri, care tocmai plecasera din gara centrala si respectiv gara Amsterdam Sloterdijk, nu a fost violenta, televiziunea publica NOS relatand despre o coliziune "nu foarte puternica".