Aproximativ 60 de persoane au fost ranite sambata, 20 dintre acestea grav, in urma unei coliziuni frontale dintre doua trenuri la periferia orasului Amsterdam din Olanda, a anuntat politia feroviara olandeza, citata de AFP.

"Sunt circa 60 de raniti, intre care 15-20 grav, dar nu pot oferi un bilant exact in acest moment", a declarat pentru AFP Ed Kraszewski, purtatorul de cuvant al politiei feroviare.

Anterior, un purtator de cuvant al societatii de cai ferate olandeze declarase ca pasagerii au suferit rani usoare, cum ar fi vanatai.

La ora locala 18.30 (19.30, ora Romaniei) doua trenuri s-au ciocnit frontal la periferia de vest a Amsterdamului. "Este vorba de un tren de mare viteza si un tren local", a precizat Babet Verstappen, purtatoare de cuvant al ProRail, compania care gestioneaza caile ferate olandeze.

Serviciile de salvare se afla la fata locului pentru a trata ranitii, a precizat aceasta, adaugand ca primul tren se indrepta spre Uitgeest (vest), in timp ce al doilea se indrepta catre Nimegue (est), coliziunea avand loc pe un pod intre gara centrala si gara Amsterdam Sloterdijk, in vestul orasului.

Intreg traficul feroviar din vestul orasului, inclusiv cel de la gara centrala catre aeroportul Amsterdam-Schiphol, a fost intrerupt din cauza accidentului.