Meteorologii au emis cod portocaliu de ger, marti, pentru aproape tot teritoriul Bulgariei, exceptie facand o singura regiune din sud-vestul tarii Blagoevgrad, vizata de o avertizare cod galben, potrivit Novinite, citat de Mediafax.

Val de frig si ninsori in Europa Foto: Agerpres/AP

Bulgaria se va confrunta cu un nou val de ninsori in majoritatea regiunilor tarii, precum si vant puternic in est in urmatoarele cateva zile, potrivit meterologilor.

Nivelul apelor raurilor va creste, ajungand la valori critice.

Vineri si sambata, mercurul termometrelor va scadea pana la minus 20 de grade Celsius.

Noua persoane au murit in sud-estul Bulgariei, luni, din cauza inundatiilor provocate de spargerea unui baraj local.

Potrivit Reuters, inca 33 de oameni si-au pierdut viata din cauza frigului in intreaga Europa luni, bilantul total de la sfarsitul lunii ianuarie pana in prezent ridicandu-se la 62.

In Polonia au murit 9 oameni luni, in urma temperaturilor de minus 24 de grade Celsius. In Serbia, unde 11.000 de oameni sunt izolati, a fost declarata stare de urgenta.

Orasele din Bosnia sunt paralizate pentru a patra zi consecutiv, iar autoritatile folosesc elicoptere pentru a aproviziona locuintele cu mancare pentru copii si ajutoare pentru satele izolate.

Comisia Europeana a precizat ca situatia nu este de criza, statele fiind capabile sa se descurce pentru a-si satisface nevoile.