Marile ompanii de stat se despart de top-managerii care raspund de cheltuieli. Dupa vicepresedintele Transneft, Mihail Arustamov si vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Ananekov, si-a pierdut functia vicepresedintele Rosneft, Pavel Zablotki, scrie Vedomosti.

La Rosneft, Zablotki s-a ocupat de achizii. „De fapt, acesta este motivul pentru care si-a pierdut locul de munca", au declarat surse din interiorul companiei petroliere. In toate holdingurile de stat are loc un val de shimbari de cadre. Rosneft a ramas acum fara un vicepresedinte, iar departamentul de achizitii nu mai are un coordonator printre vicepresedintii intreprinderii.

Vedomosti aminteste ca, in luna decembrie, premierul Vladimir Putin a criticat aspru societatile care lucreaza in domeniul energiei. Atunci, el a vorbit despre unitatile electrice. Dar, noteaza cotidianul, toata lumea a inteles ca este numai inceputul si ca nimeni nu va fi iertat.

„Greu de spus dupa toate aceste concedieri si rotiri de cadre activitatea intreprinderile se va imbunatati sau se va inrautati", a comentat Elena Pamfilova, de la Transparency International.

In ultima instanta nu se cunosc motivele reale ale demiterilor: poate pentru ca au gresit, poate pentru a acoperi alte nereguri, concluzioneaza Vedomosti.