O fotografie de la inmormantarea liderului nord-coreen Kim Jong-Il, de vineri, a ajuns in atentia internautilor dupa ce un utilizator al Reddit a observat in randurile soldatilor un barbat foarte inalt, imbracat in uniforma militara, potrivitHuffington Post.

Soldatul "gigant" de la funeraliile lui Kim Jong-Il (partea de jos, linia centrala)Foto: Reuters

Potrivitliveleak.com, Associated Press a publicat vineri fotografiile in care mii de nord-coreeni, asezati pe randuri, asista la funeraliile liderului decedat in urma cu doua saptamani. In una dintre fotografii poate fi observat un barbat ce pare sa fie cam cu o treime mai inalt decat persoanele din jurul lui astfel incat umerii acestora par sa ii ajunga pana in dreptul soldurilor.

Unele agentii de stiri sustin ca barbatul in cauza ar putea fi jucatorul de baschet nord-coreean Ri "Michael" Myung Hun, care are o inaltime de 235 cm si care a detinut, pentru o vreme, titlul de cel mai inalt om din lume. Alte surse sustin ca fotografie este trucata.

Inaltimea medie a unui nord-coreean este de 166 cm, cu 5 cm mai putin decat inaltimea medie a unui sud-coreean.

Amintim caliderul nord-coreean Kim Jong-Il, in varsta de 69 de ani, a decedat sambata, 17 decembrie2011, la ora locala 8:30 (ora 1.30- ora Romaniei), din cauza unei "mari epuizari mentale si fizice" a anuntat, cu lacrimi in ochi, un crainic al televiziunii de stat din Coreea de Nord pe data de 19 decembrie. Kim se afla la conducerea Coreei de Nord din 1994. Fiul sau Kim Jong-Un a fost desemnat succesor.

Kim, care a suferit un accident cerebral in 2008, a murit din cauza unui "infarct miocardic sever si a unei crize cardiace", in timpul uneia dintre traditionalele sale calatorii pe teren, potrivit agentiei de stiri nord-coreene KCNA, citate de Reuters. Cauza decesului liderului a fost confirmata in urma unei autopsii, efectuate ziua urmatoare.

Coreea de Nord l-a proclamat joi, 29 decembrie,"lider suprem" pe Kim Jong-Un, fiul si succesorul lui Kim Jong-Il, intr-o uriasa adunare militara organizata la Phenian, intr-un omagiu adus fostului lider.