Magnatul rus Dmitri Ribolovlev a cumparat cel mai scump imobil din istoria pietei imobiliare din Manhattan, New York, transmite The Observer. Potrivit surselor "bine informate", oligarhul a platit 88 de milioane de dolari pentru o locuinta tip penthouse aflata la adresa 15 Central Park West.

Cel mai scump apartament din NY Foto: Captura The Observer

Ribolovlev, proprietarul concernului Uralkali, a cumparat locuinta de la fostul sef al Citigroup, Sandy Weill.

Weill a cumparat apartamentul in 2007, pentru 43.7 milioane de dolari.

Apartamentul care are aproape 700 metri patrati cuprinde 10 camere, o terasa uriasa, o galerie, un bar si o biblioteca cu un semineu. In penthouse exista 17 debarale, din care sapte sunt asa-numite "walk-in closet".

Camerele au o inaltime de 4 metri, iar feresterele incaperilor ocupa un intreg perete.

In decembrie trecut, dezvoltatorul William Lie Zeckendorf a vandut un alt apartament in aceeasi cladire din New York unui magnat taiwanez, pentru 40 de milioane de dolari.

The Observer afirma ca, desi este in mijlocul unui divort care ar putea sa-l coste 6 miliarde de dolari (cel mai scump din istorie), Ribolovlev si-a facut timp in ultima vreme sa achizitioneze echipa de fotbal AS Monaco, precum si cea mai scumpa locuinta din istoria pietei imobiliare din Manhattan.

Ribolovlev a fost acuzat in 1996 de asasinarea unui partener de afaceri, petrecand aproape un an dupa gratii.

Achitat din lipsa de dovezi, Ribolovlev a devenit unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Rusia, dominand piata de ferilizatori din regiune.

In martie 2011, el se situa pe locul 93 in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 9.5 miliarde de dolari.

In 2008, el a cumparat proprietatea lui Donald Trump din Florida, Maison L’Amitie, pentru 95 de milioane de dolari.

Vezi aici mai multe poze cu apartamentul de 88 de milioane de dolari.