Politia din Belgia a descoperit cadavrul unei femei in casa autorului atacului cu grenade si focuri de arma de marti din Liege, potrivit BBC. Presa belgiana scrie ca femeia in varsta de 45 de ani, gasita moarta intr-o magazie a casei unde Nordine Amrani cultiva cannabis, era menajera unui vecin.

Nordine AmraniFoto: Reuters

Ultimul bilant al atacului de marti se ridica la cinci morti - unul dintre acestia fiind chiar autorul atacului, care s-a impuscat in cap - si 125 de raniti, dintre care patru sunt in stare critica.

Autoritatile sustin ca nu a fost vorba despre un atac terorist, ci despre "un pistolar izolat".

Orasul Liege este in doliu. In aceasta dupa-amiaza se va tine un priveghi si un minut de reculegere.

Barbatul a aruncat mai multe grenade in directia unui autobuz si au fost trase si cateva focuri de arma. Si-au pierdut viata doi adolescenti, in varsta de 15 si, respectiv, 17 ani, si o femeie in varsta de 75 de ani. Un bebelus de 17 luni a decedat marti seara intr-un spital din orasul belgian.

Marti, Amrani a fost chemat la politie pentru declaratii referitoare la acuzatii formulate la adresa lui. Insa in loc sa se prezinte la politie, Amrani a luat grenada, o mitraliera si un revolver si a mers in piata. A aruncat trei grenade in mijlocul oamenilor care asteptau autobuzul. Apoi a inceput sa traga focuri de arma.

"A vrut sa omoare cat mai multi oameni. In circa 10 secunde am auzit 4 explozii si mai multe impuscaturi", a povestit un jurnalist.

Apoi a scos revolverul si s-a impuscat.

Oficialii au respins ipoteza unei boli psihice in cazul lui Amrani, insa nu au reusit inca sa stabileasca motivele atacului din Piata Saint-Lambert. Un oficial a declarat pentru AFP ca un targ de Craciun ar fi trebuit sa aiba loc in piata, insa deschiderea acestuia a fost amanata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Amrani fusese condamnat la 4 ani si 10 de luni pentru posesie de arme si droguri, insa a fost eliberat conditionat in octombrie 2010.