​​Lantul sud-african de restaurante Nando's isi face reclama cu ajutorul unui clip controversat, in care fostul colonel libian Muammar Gaddafi si presedintele din Zimbabwe, Robert Mugabe, se stropesc cu arme cu apa, transmite YahooNews. Filmul "Last dictator standing", care dureaza 45 de secunde, ii mai prezinta pe fostul lider irakian Saddam Hussein, pe presedintele sud-african din perioada apartheidului, P W Botha, si pe dictatorul din Uganda, Idi Amin.

Robert Mugabe si Saddam HusseinFoto: Captura YouTube

Filmul pubicitar incepe cu Robert Mugabe, care ia un cartonas cu numele colonelului Gaddafi de pe o masa pregatita pentru o cina festiva.

Liderul din Zimbabwe isi aminteste apoi diferite momente placute petrecute in compania unor fosti lideri: o bataie cu arme cu apa cu Gaddafi (care are o pusca semiautomata aurita), o zi la plaja cu Hussein (ambii liderii sunt doar in chiloti) sau o plimbare cu tancul, alaturi de Idi Amin.

Amintirile lui Mugabe se termina brusc, iar el este prezentat in timp ce sta singur si trist la masa goala. "In aceasta perioada a anului, nimeni nu trebuie sa manance singur", suna reclama la pachetul "6 Pack Meal", promovat de Nando’s.

"Unele dintre cele mai importante stiri din 2011 au fost reprezentate de cadera dictatorilor din intreaga lume, in timp ce oamenii simpli si-au recastigat puterea. In adevaratul stil Nando’s, aceasta miscare incredibila spre democratie nu a putut scapa necomentata", a precizat lantul de resturante.

"Ideea centrala a campaniei de sarbatori a grupului Nando's este centrata in jurul unui anumit dictator african, sa-i spunem Bob, o cina festiva pe care o ofera unor prieteni cu aceleasi obiceiuri si amintirile sale despre zilele bune din trecut", a afirmat Nando's.