Un barbat din China care devenise obsedat de filmul apocaliptic american "2012" a fost condamnat la doi ani de inchisoare dupa ce a amenintat ca va arunca in aer un zgarie-nori din Shanghai daca oficialii nu-i asculta predictiile legate de sfarsitul lumii, transmite FoxNews.

In martie 2011, tanarul in varsta de 23 de ani, identificat sub numele de Yin, si-a prins de corp o bomba falsa si s-a urcat la ultimul etaj al turnului Jin Mao, care are 88 de etaje si este a 13-a cladire ca inaltime din lume.

Inarmat cu un cutit, Yin a amenintat ca se va arunca in aer si va distruge cladirea, daca politistii nu-i permit sa se intalneasca cu oficialii din conducerea orasului, pe care vroia sa-i avertizeze in legatura cu cataclismul ce urma sa vina.

Potrivit procurorilor, el a strigat in mod repetat: "Pamantul urmeaza sa fie distrus", inainte ca negociatorii sa-l determine sa renunte la gestul sau, dupa circa o ora de discutii.

In fata magistratilor, Yin a spus ca a inceput sa creada in predictiile apocaliptice dupa ce a vizionat filmul "2012".

Yin, care a fost condamnat pentru detinere de obiecte periculoase, a declarat in fata magistratilor: "Vreau ca si mai multi oameni sa stie ca Pamantul va fi distrus in 2012, astfel incat ei au inca timp sa construiasca adaposturi pentru a salva mai multe vieti".